Mantorp

Hej! idag fälttävlade jag i Mantorp på sess. Dressyren gick bra, 60% & hoppningen nolla jag. Hamnade då på en placering på 5e plats. Terrängen gick dock inte, då det var nerhopp i vatten och det är sessans lilla bekymmer... Men aja får vara nöjd iaf, hoppade bra på hinder iaf, så aja nu laddar vi om för boxholm! Kram Emily

Ang Sniffan

Ska försöka kortfatta allt så det inte blir så himla mycket att läsa. Hon har verkligen inte varit sig lite dem 4 senaste dagarna och vi har tänkt att åka och kolla upp tänderna så allt är bra. Men dagen innan tävlingen alltså i tisdags kollade jag jätteordentligt och upptäckte 2 jack kan man nog kalla det i underkäken. Vet inte orsaken till det men kan vara något hon har skärts sig på. Veterinären var här idag och gjorde rent det och lite så, Sniffan var hur lugn som helst och skötte sig prima. Nu ska hon bara ta det lugnt och gå på pencilin i några dagar och om 1 vecka kommer veterinären tillbaka och gör rent ordentligt och kollar om det börjar läka ihop.

Om jag ska vara ärlig så tycker jag detta känns förjävligt, kommer förmodligen inte kunna rida på 4 veckor och då är det nästan bara att konstatera att tävlingsterminen är över när vi är igång igen. Men ingenting att hänga läpp över, mina hästar är nästan aldrig skadade, Sniffan har aldrig varit det och Tiziana har varit det för 2-3 år sedan. Men nu vet jag orsaken till varför det kännts dåligt den senaste tiden, trodde vi var inne i en skitjobbig fas igen och fick lite motgång men det fanns en förklaring trots allt. Ni kan inte ana hur mycket hon har musklat sig och vilka jädra underbara ridpass jag haft den senaste tiden innan detta, vi var verkligen i topptrimm..

Hoppas vi är igång snart igen, eller mest utav allt hoppas jag bara att hon ska bli helt bra på så kort tid som möjligt. Allt ordnar sig älskade Sniffan♥
 
 

Dressyrtävling i Heda

Hade anmält mig med 2 hästar och skulle köra 3 klasser, men det slutade med 1 häst och 1 klass. Sniffan skulle alltså kört lb och la och Tiziana skulle kört lb. Sniffan kunde inte vara med och veterinären har vart ute hos oss idag men skriver mer om det i ett annat inlägg. Tizi var jättefin på framridningen, lite tittig och ville helst titta på allt annat runt omkring men efter ett tag så var hon riktigt samarbetsvillig. Red bara fram i max 30 minuter.

Man fick inte gå in på banan innan utan man fick bara startsignal och då var det direkt att rida in på medellinjen. Förstår inte själva grejen i det dock på en lokal tävling.. Tizi var tittig för hörnen men i det stora hela helt okej. Hon är ju så söt min lilla plutta haha, ser helt vilsen ut där inne på banan och det vi verkligen måste jobba på är att hon ska bli stabil och kunna gå rakt haha. Men fick 53% men tycker de kändes bättre än så men aja nöjd med henne. Nu är det rutinen som ska in och efter 5 tävlingar till så kommer hon nog leverera!
 
Favorit bilderna från igår, kommer mycket flera snart!
 
 

 

Bloggar om tävlingen senare

 

Älskade Sniffan

 
 

Tycker bilderna vart riktigt fina vi tog, detta är inte ens hälften men fler kommer senare. Världens finaste ponny, min älskade!
 
 

Tre ponnys ridna

Hej! Idag red jag alla tre ponnysar, alla gick dressyr/jogging på banan. Sessan var först ut och joggade henne först i en stor volt och ställde mycket och flyttade för inner. Sen körde jag mycket skänkelvikningar, längningar, serpentinbågar och avslutade med lite skolor (öppna) som gick jättebra.
 
Sen var det Tiffany. Red lektion på henne i tisdags och den gick riktigt bra, sen igår skrittade jag och gjorde henne lösgjord. Idag joggade jag henne mycket så hon verkligen släpper ordentligt och slappnar av, tog ett bra tag men tillslut var hon riktigt riktigt fin. Red utan sporrar vilket är bra ibland men för att komma åt henne ordentligt så brukar jag ha det speciellt när jag kör öppna och sluta. Men är riktigt nöjd med henne, körde lite längningar i slutet och dem satt verkligen perfekt idag.
 
Sist ut var min älskade lillskrutta Tiziana. Det är sjuuuukt vad fin hon har blivit, så himla stolt. Joggade först i låg form och sen "tävlingsformen" Red igenom lite olika program i slutet och var såååå nöjd med henne så blev lite mys i skogen också som extra belöning. Så taggad för tävling på henne nu!!
 
 
 
 
Finisarna idag!
 

Finaste i måndags♥♥

 Världens finaste, hon va så fin och allt stämde
perfekt! 

fältträning

Igår fältträna ja sess & kan säga att allt stämde så anmäld till mantorp i slutet av denna månad! wiie jätte kul ska det bli! försöker fixa film sen pussssss
 

Tiffany i 1 år


 


Har inte bloggat på jättelänge men för någon vecka sen har jag haft Sniffan i 1år och det är verkligen nu vi börjat bli ett team och kan utvecklas mycket mera. Älskar Tiffany över hela mitt hjärta! Det går suuuuuuuuper med båda hästisarna i alla fall och bara 19 dagar kvart till tävling, taggaaaaaa!
 
 

RSS 2.0