Mål med Tiziana 2013

 
 
Mina mål med Tiziana år 2013:
- Få stadigare rundor i LB:1 och få henne mera tävlingrutinerad.
- Hitta en bra ryttare som verkligen passar henne och som jag litar på. 

Inte så många mål med Tiziana som ni märker. Har redan planerat in en tävling i januari som är regional med henne och jag tror det kommer gå bra och tanken är bara att få rutin i henne på tävlingar. Sen är det ju alltid lika tråkigt men nu skriver jag ut det här också och hon ska säljas. Och det skulle verkligen vara underbart att sälja henne till en ryttare som passar henne jättebra och som jag kan lita på. Tanken är att hon kommer sättas ut på annons iallafall innan sommaren. Men jag har absolut ingen brådska att sälja henne, så jag gör det när jag känner mig redo. 




Mål med Gräns Tiffany 2013

Här är mina mål med Sniffan:

 
- Få över 60% i LA:1 och med tiden känna oss 100% säkra i det programmet. 
- Träna in LA:P1 programmet och känna oss klara att starta det. 
- Känna att vi klarar av att tävla LD(70cm) &LC(80cm) i hoppning.
- Få henne lugn på tävling och känna att hon verkligen litar på mig. 

Ett mera "dröm" mål med Sniffan:
-Starta LA:P1.

Tycker att mina mål är bra med Sniffan och det är sånna mål som jag verkligen tror vi kommer att kunna uppnå. Mitt mer eller mindre "dröm" mål är inte något jag kommer lägga mest fokus på!
 



Utvärdering Sniffan

Sniffan kom till mig den 1 juli och alltså har jag bara haft henne i 6 månader. Efter 26 dagar körde vi våran första tävling som var connemara sm på ekenryttarna. Vi red programmet lb:1 och vi fick 63,8% och jag var jättenöjd. Sen var det inga tävligar på ett tag så då försökte jag hitta ännu flera knappar på henne. 

Sen anmälde vi oss till div 2 och första omgången var i boxholm där jag gjorde en uppvärmingsklass som var lc:1 och då fick jag 63,33%. I lagklassen som var Lb:1 fick jag 61,72% och placerade mig inviduellt som 4a. 


Omgång 2 var i rappestad och då var det samma klasser där. I lc:2 och då plockade vi ihop 65% och placerade oss  2a. I lb:1 fick vi 63% och det var väldigt snålt tycker jag själv. Men en väldigt bra tävling endå!

Finalen valde jag att avstån eftersom den gick i la:1 och jag kände mig inte helt redo än, jag ville ligga runt 67-68% i lb:1 innan vi gick upp till la:1. 

Men då tog vi oss till en skojj hoppning i lilla hageby då vi körde ld-10 och ld och båda klasserna var stilbedömning. I ld-10 blev hon rädd för startflaggan och jag gav henne ingen rättvis ridning till hindret så ett stopp där och resten klarade vi felfritt. Men hon var riktigt pigg och svår. Och inga bra stilpoäng eftersom hon var lite överallt och studdsade runt väldigt mycket. Sen i ld red jag henne bättre och vi kom runt felfritt. Vi fick bättre stilpoäng och det blev 4e placering. 

Nästa tävling var i oktober i katrineholm, min favoritklubb att tävla hos. Där tog vi våran första vinst med procenten 68,96% och det kändes otroligt bra och ett tecken på att jag har lyckats. Vi var verkligen värda vinsten också!

Sista tävlingen för året var KM i dressyr, gillar absolut inte att tävla på hemmaplan för det känns som om man alltid måste visa sin bästa sida, låter jätte fjantigt.. Men där fick våran första miss i programmet då hon började studdsa och stegra i ena galoppvarvet, men bara att klappa henne och fatta galopp igen. Jag var så besviken efter ritten och verkligen jätteledsen. Men självklart när jag berättat för alla hur dåligt det gick så fick jag mina procent som var 67,93% och tyckte inte jag var värd det, även fast det bara var en liten miss. Men världens finaste ponny och jag, blev klubbmästare 2012 och haft ponnyn i 5 månader. Blev fel i början och trodde jag blev 2a tills allt fixade sig och jag blev klubbmästare 2012 i dressyr!

Allt har bara fallt på plats på denna ponny, hon är så speciell och ingen ponny som är jättelätt att rida. Det gäller att man ger det tid att hitta knapparna innan man börjar stöka med henne. Jag är så nöjd över våran insats dessa tävlingar, vi har verkligen kämpat så himla hårt och jag ser verkligen fram emot 2013 med henne. Sniffan har verkligen en jättestor plats i mitt hjärta, Gräns Tiffany, min kärlek ♥♥♥♥♥♥


 

 

Utvärdering Tiziana

 

Tiziana blev lite som en bara underhållning tills Daim såldes. Men innan det tog vi en liten maskeradhoppning på skogslotten i januari och hoppade en 50 stilbedömning och hon var jättefin och hoppade allt felfritt och vi kom 2a. Då började jag verkligen ta tag i att utveckla Tiziana. Vi körde en pay and ride (dressyr) och fick runt 54 tror jag. Vi låg endast på 5or och några 6or.

Sen forsatte jag med att jobba henne massor i dressyren och hon började tycka det bli roligare med hoppning igen. Då körde vi på lilla hageby en 60 och en 70. Vi nollade 60 och hon var så trött i 70 så jag avbröt, klokt val. Sen följde hon med till reappestad på en lokal dressyrtävling och vi startade programmet LB:1. Hon var helt cool lugn och jätteduktig och vi fick EXAKT samma procent som på skojjtävlingen. Alltså hade vi förbättrats oss eftersom det döms olika på en skojjtävling och en lokal bedömning.

Sen har hon bara fortsatt utvecklats i dressyren och är riktigt duktig nu. Är så stolt över det jag gjort med henne hittils men vi är inte klara än såklart. Min fina Tiziana, min prinsessa. Jag älskar dig så himla mycket, världens bästa!


Imorgon

Imorgon kommer det 1 utvärdering av detta år på Sniffan och Tiziana. 

Sen kommer även mina mål inför 2013 komma upp på Sniffan och Tiziana. 

Och såklart MASSA bilder! 



 

Tjalol

HEJSAN! 

Julia red Magnum idag och jag red Sniffan, först pulsade vi i snön och sen red vi ut. Vi red i lite mer än 1 timme, superfina ponnysar. Sniffan var lite trött efter igår så mycket jogging på henne. 

Tiziana reds ut med Julia i pulka bakom sig. Hon är så himla duktig på det nu och det gick så himla bra. Red henne på goggen och det funkar jättebra verkligen. Hööööööörs!!



Första gången

Hejsan! Jag sa ju somsagt att vi åkte till ridhuset och det gjorde vi också. Hoppning stod på schemat idag! Sniffan var fin men hade inte så mycket motor i bakdelen idag mest bara att hon tog sats osv. Men hon hoppade så jädrans fint idag och när jag la henne rätt så blev det perfekta språng verkligen. Oxrarna har vi lite svårt för, vi kommer jättejättenära eller så får vi ett super stort hopp, vi kommer inte detdära perfekta, men jaja det kommer nog. Men i det stora hela så var hon jättefin, videos kommer förmodligen!

Tizi reds idag hihi, jag hade visst fel, snälla syrran gjorde det!

Mina BÄSTA goingar, mina favoriter! Har varit superduper kul hos er dessa dagar, lovelovelove!<3<3<3<3

Ridit Daimis<3

Hejsan!

Imorse red jag finaste Daim som jag saknat så himlans mycket, han var hur fin som helst och allt kändes jättejättebra. Sen red Julia och det såg jättebra ut och dem är så otroligt duktiga!

Sen nu så ska jag ta en buss som går kl 2 hem och sen åka iväg till ridhuset med Sniffan och Tiziana får vila idag för Oscar red henne igår, superduper! Men bloggar mera hur det gick ikväll, hörs!!

Bilder från när jag red Daim kommer!


 

världens bästa daim! <3

 
 
 
 

Kollar på favvosarnas träning


Oppa julia style

 
Hejjjjj! Idag var det jättehalt men jaja vi red iallafall. Claire red Tiziana och jag red Sniffan. Vi skrittade ut en bit och lite trav också, dom var jätteduttiga. Är hos världens bästa Julia nu och vi har hälsat på våran älskling DAAAAAAAAAAIM. Åh käraste ponnyn, så himla mysig! <333

Stannar här tills på lördag, så himla kuuuuuuuuuul!

 
 
 

Jihuuu

Hejsan!

Idag så red jag Sniffan och Claire red henne också en liten stund. Hon var rätt lugn förutom en gång då hon fick sitt lilla utbrott haha och jag var sjukt nära att ramla av men jaja. Sen så var hon fin igen. 

Tiziana fick köra miniskidor bakom sig med Claire som klarade sig okej iallafall förutom 1 rejäl faceplant, haha har aldrig sett något klantigare.... Sen bytte vi påvägen hem och jag var kung på skidorna såklart, haha.. 

Jaja, hejdååååå!

Bild av C-L-A-I-R-E :D


Julafton imorgon

Hej! Idag skrittade jag ut på mina fina ponnys, Tizi och Sniffan. Imorgon är det julafton!!! WIHU! Hörs imorgon, pusspuss! //wilma


IKV KÖR VI BROR

 
Uppesitar-kväll med världens bästaste familjen! blir även tradition med lotto vilket ni får önska mig lycka till för att vinna en mille! Ha bästa kvällen på länge nu PUSS

gårdagens pass

 
Såhär såg det ut igår när oscar & jag red i snö kaos! Han red även ut första gången på Tizi! galopperade & travade ganska mycket & Oscar visa att han verkligen har utvecklats trotts att han typ suttit på samma ponny i 4 år ? (mannnggiiis) Nej men helt seriösst var oscar över mina förväntningar & han kunde rida henne jättebra , trotts att hon är speciell! PUSS
//EMILY

I miss you :(


Hejsaaaan

Red Sniffan idag och hon var rätt fin och väldigt glad!! Längtar så himla mycket tills på fredag då jag ska hälsa på världens bästa sis Julia och älskade Daim. Oscar red Tiziana idag och Emily har lovat att blogga om det!!//wilma


Heztar

Oscar åkte miniskidor bakom Tiziana idag och jag red henne, superduktig var hon iallafall! Sniffan red jag ut på tillsammans med Oscar på magnum. I början var Sniffan jobbig men sen lugnade hon sig, magnum var galen idag hahah, söööötisen❤❤


//wilma


Trafikolycka

Hejsan! Idag tog jag med Tiziana på lektion, men det var minsann inte lätt att ta sig dit.. Började klockan 17.30 så då åker vi 16.50 så vi är där runt 17.10. Men klockan 17.02 hamnade vi i en bil kö pga en trafik olycka... Vi stod där till klokan 17.50 -.- Alltså 50 (!!!!!!!!!!!) minuter... Så ja, lagom sent kom jag, haha.. Men vi körde på ändå en hel lektion och körde på en gogg hela tiden. Det gick sjukt bra idag och massa beröm också, känns som vi verkligen är påväg uppåt ännu mera, skit roligt!!


Min sessa<3

19 december

Hej! Idag red jag Sniffan i ungefär 45 minuter. Red ut och lite så, hon var rätt lugn och fin. Mjukade mycket och hon släppte efter ett litet tag och var jättefin. Tiziana fick vila idag och Sniffan får sin vilodag imorgon när Tiziana ska få åka på dressyrlektion. Men jaja, vi hörs!!


Världens finaste ponny, en utav det bästa som hänt mig♥


wild horse

Hejsan!! Igår red jag båda Tiziana och Sniffan, båda var jättefina. Sen idag red Eve (emilys kompis) Tiziana och jag red Sniffan, gick jättebra det också. Bloggar inte så mycket här för det finns typ inget intressant när det inte är tävlingar nu. Men jaja, vi hörs när vi hörs!

världens finaste

 

Tjihu

Hejsan!!!! Idag red jag ut på Sniffan och hon var rätt lugn. Fick ett litet utbrott men sen var hon superfin. Tiziana fick skrittas ut och hon var jättefin! //wilma


Sen update

Red först ut på Tizi barbacka. Jättefin och mjuk var hon. Galopperade lite också och då vart hon superduper glad och sprang på som sjutton, ahhah.. Sen red jag Sniffan ett lite hårdare pass. I början var hon alldeles för stark men sen lugnade hon sig och var superfin verkligen. Jättenöjd över henne!

 

Kallt

Hejhej! 
Igår julshoppade jag med sis och mammi och då fick hästarna vila. Idag red jag båda två i 18-19 minus grader och jag höll på att frysa ihjäl. Tiziana var jättefräsch och fin idag och Sniffan var pigg men inte farligt!

Min stjärna<3
 

Sniffan min fina

Sniffan: I början var hon lite het och låg i handen och på bettet hela tiden. Sen körde vi en sjukt bra övning och hon levererade hela passet efter det. Red igenom la:1 programmet och det kändes så jädrans bra. Den förvända galoppen satt som en smäck och jag fick en jättestark och bra galopp. Skänkelvikningarna var bra men måste finslipa på dem och även övergångarna. Mellantraven var sjukt bra, bästaste på länge. Fick massa beröm idag verkligen, och jag bara öser den över Sniffan som levererade så bra. Känslan idag var meeeeega bra verkligen!   
 
Inte långt kvar till la:1 debuten, vi taggaaaar!!! ❤❤
 
Tiziana fick en promenad idag, hon verkade fräschare osv sa Emily! 
 
//wilma
 
 

Bästa Sniffan

Sniffan var inte lugn men ändå lugnare än hon har varit nu på sistånde. Jättefin och lydig idag, skrittade mest och mjukade henne och hon lyussnade riktigt bra och gick undan för skänkeln osv. 

Tiziana kändes inte fräsch idag så jag red henne inte. Gick bara en kortis promenad och nu ska jag ta en till promenad ikväll. Hoppas att hon kryar på sig lite, min älskling! (hon är absolut inte halt)


Min fina underbara saknade Daim<3


Fin och galen

Hejsan! Red ut på Tiziana först och hon var lugn och fin. Sen red jag Sniffan som var galen och okontrollerbar. Men jaja, nu denna vecka blir det mest skritt och trav för henne så hon kanske lugnar ner sig lite! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fix that

Heeeej! Red först Magnum idag haha och det var sjukt kul, saknat att rida han den lille bebisen. 
Sen kom bästa Alidis och red Tiziana och jag red Sniffan. Vi red ut och det gick prima!!





Tjuhu


Sniffan var överdrivet pigg idag, helt galen och jag hade noll kontroll. Vi galopperade jääääädrans fort på ett fält och jag fick inte stopp på henne, åh blev nästan rädd när hon höll på så massa gånger. Sen i slutet skrittade jag och mjukade massor och då var det skapligt iallafall. Har varit nästan likadant hela veckan så nu får hon faktiskt ta och skärpa sig lite, ajaj Sniffan.

Tiziana var jättefin idag, pigg men väldigt fin. Skrittade ut och hon var trevlig!


Finisen, misssssssssssss <3
 

Älska snö

Hej!

Red först Tiziana på ett fält med massamassa snö och sjukt hög snö verkligen. Tiziana tyckte det var riktigt jobbigt men det är bra. Travade och galopperade och hon var sjukt fin!!

Sen skrittade jag ut på Sniffan barbacka och travade lite också. Red lite på ett fält som det också var massamassa snö på och Sniffan vart glad och galen och ville bara springa, gosisen!


Sorry

Förlåt för dålig bloggning med jag har mycke plugg och har inte haft tid.

Söndags:
Lång skritttur på båda hästarna!
Måndags:
Sniffan hade hur mycket energi som helst, hon har aldrig vart så där förut. Hoppade på stället hela tiden och var på tårna hela passet. Jaja, blir bättre idag. Tiziana fick skritta och trava i höga snön och hon var jättefin i formen. Lite lat var hon allt, hihi.

Och nu ska jag hem och rida båda två i snöstormen. Heeeeejs!!


Ridit tre ponnys

Sessan:
Red ut på henne och pulsade i snön på fälten. Skrittade och travade och hon skötte sig bra!

Tizi:
Oscar åkte pulka bakom Tizi, första gången vi gör det bakom henne. Men hon var jättefin och jätteduktig. Galopperade och travade på henne och skrittade lite också såklart!

Sniffan:
Galopperade i höga snön och hon var glad och galen. Och framförallt sjukt duktig och fin. Galopperade på i högt tempo och sen kortade jag upp den lite och så. Hon var sjukt fin och duktig!!


RSS 2.0