Dressyrträning tidigt

Hade hemstudiedag idag så det blev en dressyrträning på morgonen idag. Vi planerade väldigt mycket om hur jag ska rida henne på tävling och själv upplägget, det gick jättebra och är så nöjd över träningen. Tycker allt funkar jättebra för den nya tränaren och det går mer och mer framåt hela tiden!! 


I wanna do this

Hejsan! 

Idag så red jag Tiziana först, red ett dressyrpass rätt så kort och effektivt pga att jag känner verkligen vilket humör hon är på. Idag var hon väldigt positiv sålänge jag var shysst mot henne och inte krävde så mycket, men så fort jag visade lite "nu blev det fel, gör om och gör rätt" så blev hon så tjurig och studdsig så det var bättre att bara köra enklare basic övningar. Men hon var otroligt mjuk idag och fick ett bra flyt och fina längningar i traven. 

Sniffan var fin i början men sen lyssnade hon inte helt för skänkeln så fick traggla lite på det. Men sen var hon jättefin och det känns som en stor förändring har hänt i min ridning och känns som om vi kommer ihop oss mer och mer till ett team nu vilket är superbra!


 

Bästabästabästa❤


Bästa kusinen!!!!!!!

Hej! 
Bästa kusinen har varit här över helgen och ridit massvis. Magnum och hon är ju helt perfekta för varandra. När vi rider ut i skogen så galopperar dem och hoppar över massa stockar. Sen idag så red hon på Tiziana ut på vägarna samtidigt som jag red på Sniffan och hon galopperade till och med på Tiziana, SÅ duktigt. Sen var hon i hagen och hoppade över några små stockar. Hon är så duktig och mogen i sin ridning, endast 7 (!!!) år, haha så imponerad över dem. 

Sniffan har varit sååå fin nu dem 3 senaste dagarna, känns riktigt bra! Nästa helg blir det tävling, endast små klasser (LC, LB) för det inte fanns någon LA.. Men det gör inget eftersom det är bra att gå tillbaka och träna lite basic eller vad man ska säga! Hejs!



lördag

HEJ!
Idag är det helt okej väder önskar dock att det skulle vara lite varmare menmen. Klockan 1 ska jag gå ut och rida Sessan då det kommer en familj som ska kolla på våran minsta ponny (magnum). Planerna med Sess denna helg/vecka är inte så bestämt. Nu ska hon bara få ha kul i skog och mark med konditions träning och även mycket markarbete. Men på torsdag har vi iallafall planerat hoppträning och sen den 9-10 kör vi majpokalen!! ska bli riktigt kul att äntligen få delta på majpokalen då mina hästar aldrig varit riktigt fräscha för att starta men iår så! nu ska ja dra till stallet för att mocka roligt va? pusshej
 

Dressyrträning Oscar på Tiziana

Oscar var på dressyrträning med Tiziana idag för Elin. Det är andra gången han tränar för en instruktör och första gången med Tiziana. Dem var så himla duktiga måste jag verkligen säga. Tiziana är sååå snäll mot Oscar och allt ser så enkelt ut och inget komplicerat alls. MYCKET bra kontroll och inget fart och fläng alls, var jätte sansat i alla gångarter och Oscar hade all kontroll. Guva duktiga dem är, film kanske kommer och lite bilder senare. Blir så imponerad av ekipaget efter varje ridpass, bästa!!



Finaste ekipaget

 
Asså kan verkligen inte titta mig mätt på detta ekipage. Tiziana är sååååå fin verkligen, hon har blivit biffigare och speciellt hennes hals. Oscar är såå duktig på henne också, så stolt över dem!!

Inte så kortfattat menmen..

Red ett dressyrpass på båda hästarna idag och tänkte berätta lite kortfattat hur det gick. 


Jag trodde Sniffan skulle vara hur fin som helst idag efter det hårda passet igår men hade mer än fel. Hon var så himla svår i början, kan inte säga att det är hon som är "dum" eller något liknanade utan jag tar det mer som att jag inte kan rida henne tillräckligt bra. Fick ta några "break" och hoppa av och lite så eftersom det gick så dåligt. Efter 45 minuter tänkte jag skita i dressyrpasset och rida ut i skogen istället men lyckades hålla mig kvar ett litet tag till och i slutet var hon så himla fin. Fick igenom henne så bra och det flöt på helt fantastiskt bra!! Hade dock gärna sluppit allt i början men jaja, så får det vara ibland iallafall. Passet blev låååångt idag, över 1 timme i blåst och spöregn.

Tiziana däremot var en superfin pingla från början till slut. Hon imponerar mig nästan varje dag, hon är så otroligt duktig och ibland så tänker jag inte på det utan lägger henne för mycket åt sidan, min lilla egna sessa.. Men hon skötte sig jättejättebra trots att det regnade massa och blåste! Hon har ju ÄNTLIGEN slutat fälla nu, så då är hon både piggare på ett bra sätt, hon blir lite för seg när hon fäller hehe. Och så är hon lite sur, men nu är hon glad igen och positiv.  Oscar kommer sitta på en väldigt fin ponny imorgon skulle jag tro!

Haha, det blev trots allt inget kortfattat inlägg.....



Onsdag

Hej! 
Red idag sessan på fältet lite lydnad helt enkelt eftersom hon har fått vilat 2 dagar då jag legat sjuk. Men även att hon ska få pausa en liten sund. Men hade två bommar/stockar som ja "pluppa" över och bytter lite avstånd och galoppsprång emellan då det är en väldigt bra lydnads övning! imorgon kör vi dressyr lektion och då hänger även bror på med T. Det blir helt enkelt spännnde! Planering för sess återkommer jag med helt enkelt, juste göteborg på söndag med !!!! Hörs puss

Dressyrträning Sniffan halvbra

Dagens dressyrträning var jättebra men det gick inte så jättebra direkt. Men Sniffan har verkligen sina dagar beroende på vilken förutsättning jag ger henne i ridningen dagarna innan, rider jag stenhårt dressyrpass dagen innan så är det självklart att hon är mjuk och fin dagen efter. Men eftersom det bara fick bli en liten skritt mys runda igår för att det spöregna så kunde vi inte prestera så bra. 

Hon blir då lite stark och väldigt spänd, får henne inte så mjuk och följsam. I slutet fick jag en bra känsla iallafall och det är det viktigaste. Fick så himla mycket bra tips och massamassa bra övningar som jag ska träna stenhårt på nu. Känns verkligen bra endå att det kommer dessa problem på träning också så att jag kan få hjälp och veta hur jag ska reda ur situationerna när hon blir så. 

Så jag är nöjd över denna träningen endå måste jag absolut säga!

Sötaste ekipaget ever!

 
 
 

Film från igår!!

 
Dem är verkligen hur duktiga som helst. Tiziana är verkligen inte så himla lätt, hon blir lite busig i vissa lägen och vill springa iväg lite men Oscar löser det galant och får det att se så enkelt ut. Det är absolut inte höjden vi är ute efter, bara att Oscar har kontroll och känner sig trygg och såklart tycker det är kul så är jag hel nöjd!!

Detta ekipage är grymt!!



Film kommer!!

Bästa Jullan

BÄSTA Jullan och Daim levererade 2 nollor denna tävlingsdag, såååå stolt!!



Kom hem runt 5 och red mina 2 egna ponnys här hemma. Tiziana fick träna kondition och hon var så himla fin idag verkligen, helt sjukt vad fin hon var. Sen red jag Tiffany som var lite halvseg idag men kämpade på jättebra. Red ett dressyrpass och det känns så bra när jag tränar på det sen förra träningen. Hööörs!!



bra dag

 
En bra tävlingsdag idag med kom 5a LC & 5 i LB men dock inget pris i LB. Men super nöjd så nu sattsar vi mot LA puss
 

Lite tomt här

Hejsa! Lite tomt här på bloggen men känner inte att jag har så mycket att skriva om. Men ska försöka att slänga in ett inlägg oftare iallafall. Just nu sitter jag på bussen påväg till sörping, ska såklart till mina favoriter Julia och Daim, som jag saknat dem❤❤❤ Ska sova över och peppa dem på tävlingen imorgon. Därefter hem och rida mina fina ponnysar där hemma. Vi hörs, ha det bra! //wilma


Allt stämde FÖR bra

Hej! Tänkte uppdatera lite om träningen i tisdags för en tränare jag aldrig har tränat för tidigare. Dels för att jag och Sniffan står stilla lite just nu och inte kommer framåt känns det som, men efter denna träningen kändes allt sjukt bra. Alla övningar som vi gjorde gick jättebra och fick såååååå mycket beröm verkligen. Hon tyckte jag hade en sån fin ponny och vi skulle kunna komma så långt tillsammans!! Tiffany fick jobba riktigt ordentligt och hon försökte smita några gånger men lyckades inte alls. Är så himla nöjd och jag har aldrig någonsin känt denna känsla på Sniffan förut, och inte på någon annan ponny heller. Världens finaste!! Ska träna för den tränaren 3 gånger till iallafall, hon heter Sophie tror jag!
 
Älskade ponny, bland det finaste jag någonsin haft<3
 

Dressyrtävling med sniffan

Skriver om dressyrtävlingen i vikbolandet lite förkortat.

Lb.1
Framridning: Var för nervös så allt blev kaos, fick ingen bra känsla.
Inne på banan: Sådär, när hon gick bra fick jag 7or och mindre bra fick jag 5or så väldigt upp och ner. Fick 59,6% och bröt mer eller mindre ihop... Sen var det 4 timmar väntan till nästa klass och då tittade jag igenom protokollet noga och tog åt mig av allt och kollade på massa andra ekipage.

La.1
Framridning: UNDERBAR! Efter 20 minuter kändes allt hur bra som helst, bara det att det var 30 minuter kvar till min start. Nästa gång blir det en kortkort framridning istället.
Inne på banan: Mitt hjärta var sååå duktig, nästan allt satt bra och det syndes verkligen att vi förbättrades till nästa klass. Fick 61% och det är ett helt okej resultat, nu är vi tillbaka i matchen igen. Kändes bra att jag bröt ihop och kom igen, kom 1 utanför placering men det gör ingenting för snart är vi innanför den! Är såååååå nöjd över den sista rundan!! Min gudomligt fina ponny!


Bästa sess

 

Bloggar om tävlingen imorgon/wilma


Tävling i mjölby

 

Har tävlat nu i mjölby. Sniffan var jättefin och bästa rundan på länge. Men dommaren var snål snål snål, så inga toppenpoäng. Skitsamma känner jag för hon var sååå fin och vi hade jättekul och jag var inte nervös och jag gick ut med ett stort leende och pussade och klappade om min ponny. Nästa helg tar vi hem vinsten haha, eller man kan ju alltid sträva efter det! Och jag får inte glömma att jag inte red henne från måndag till fredag, trimma bara på lördagen och tävling på söndag!


finaste paret


<3


RSS 2.0