My hero


And you let her go

Tiziana:
Red ut på henne och jobbade mycket mjukgörande. Påvägen hem var hon helt crazy men jätte positiv till alla lydnads övningar. Min stjärna! 

Sniffan:
Red henne i en volt på fotbollsplanen i alla gångarter. Jättefin var hon idag!

My love, fin bild från Boxholm!

 

Kort inlägg

Hejsan! 


Red båda idag och Sniffan var jättepigg och överladdad så blev mycket lydnad med henne. 

Tiziana fick en jogging tur på hacket och hon var finfin. Höres!

Denna älskling är så saknad♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

My star

Min bara min Tiziana, love♥

Fina bilder kommer

Hejsan! Idag så reds alla hästar ut en mysig skrittrunda. Dem var jättefina allihopa och skötte sig prima. Har fått massa fina bilder av Claire från förra året som kommer att komma upp lite då och då. En ny header kommer också, tro det eller ej, haha. Ska tjata på Emily så hon bloggar lite mera denna vecka! 

Finaste Gräns Tiffany, jag älskar dig hjärtat♥

 
Fotograf: Claire.

Tävlingen i katrineholm

Hej! Nu när den regionala dressyrtävlingen i Katrineholm avklarad för min del. 


Gräns Tiffany LB framridning: 
Superduper mega fin, fick en jättebra känsla som jag aldrig har fått förut. 
 
Gräns Tiffany LB tävlingsbanan:
Hon spände till sig så extremt mycket. Var verkligen jättesynd för då försvann den dära underbara känslan jag fick på framridningen. Hon var rädd för alla hörnen och för domarbordet. Vet egentligen inte helt varför hon blir så men tror hon blir spänd och inte vet riktigt hur hon ska bete sig. Men jag försökte så gott som jag kunde och vi gjorde en total miss när vi skulle fatta vänster galopp. Då var hon jättemycket på tårna och fattade fel galopp och då bröt jag av och rätta och då fattade hon fel igen. Sen lugnade jag ner henne och fattade om ännu än gång och då blev det rätt galopp. Resten var helt okej men det kunder vart minst dubblet så bra. MEN det var första tävlingen för säsongen och jag vill inte vara för hård mot henne men jag vill verkligen kunna klara av dem situationerna som hon blir såhär spänd. Jaja, bara att tagga om till nästa klass. Justja, procenten blev 63 och det är väl okej ändå! 

Gräns Tiffany LA framridning:
Finfinfin, en bra känsla. 
 
Gräns Tiffany LA tävlingsbana:
Här spände hon sig lite men inte alls lika mycket och det var ju våran allra första LA tillsammans så jag var supernervös verkligen och speciellt nervös för att glömma bort programmet. Men hon började jättefint och ryggningen och skänkelvikningarna gick bra. När jag skulle ta tyglarna från skritten vart hon rädd för hörnet och slängde/stegra sig bakåt 2 gånger och sen gick hon förbi utan problem. Det drog ner poängen till en 4a och en 5a tyvärr. Men den förvända galoppen gick jättebra och i förlängningen i galoppen fick vi en 8a och det är jag jättenöjd över. Vi samlade ihop 61,75% och det är jag nöjd med, självklart är målet att klättra oss upp i procenten och det tror jag också att vi kommer att göra, fina Sniffan <3

Tiziana LB framridning: 
Hon var fin och rätt så mjuk. 

Tiziana LB tävlingsbana: 
Hon var duktig och gjorde allt jättebra och hon var lite spänd men ändå relativt stadig. Vi red igenom programmet med 5or och 6or och fick totalt 55,??% och det är jag nöjd över. Senaste lokala fick vi 54% och då var det ju en lokal och det är ju lite hårdare bedömning på regional så jag är jättenöjd. Min fina Tiziana<3

Båda hästarna skötte sig fint idag, Sniffan kunde dock slappnat av lite i första klassen. Men om jag bara räknar med Sniffans andra klass och Tizianas klass så är jag jättenöjd!

Filmer kanske kommer!




Dagen före tävling

Hejsan! Idag så var det dags att trimma inför tävlingar. Tiziana skötte sig jättebra, red ut och red igenom henne ordentligt. Likaså med Sniffan och hon skötte sig prima, var väääääääldigt pigg och som en överladdad bomb haha, hoppas hon lugnar sig lite tills imorgon. Nu är dem knoppade och allt dedära. Känner mig rätt lugn inför imorgon, jag har ju världens bästa ponnysar ❤❤❤ / wilma


Wippis

Joggade båda mina stjärnor idag, dem var superfina och jättefräscha. Sen skodde pappa Tiziana och då var jag med, hon var jätteduttig! Men imorgon blir det vila för dem, 2 dagar innan tävling tycker jag är perfekt. Då hinner man trimma ett pass dagen innan och checka av allt som står på listan. Och mysa extra mycket med dem!



Wäääää kallt

Hej på er! Sitter just nu på bussen påväg hem ifrån skolan och ska direkt ut till stallet och rida Tiziana och Sniffan. Båda ska få en jogging tur i låg form och så ska jag jobba ogenomskådlig dem lite ordentligt också. Men endast jogging och skritt såklart. Båda joggas i ca 30 minuter eftersom det är så himla kallt ute, usch! 
 

Ridhuset med T och S

God kväll! 

Idag fick båda ponnysarna åka till ridhuset. 

Sniffan: 
Hon var jättefin och vi tränade massa olika övningar ut la:1. Sen red jag igenom det och det gick bra tycker jag, absolut helt okej. Hon var mjuk och väldigt rund i formen!

Tiziana: 
Hon var lite stretig i början men sen var hon prima. Red igenom lb:1 på henne och hon var fin men jäääääädrans pigg i galoppen, haha lite halvt panik där. Men hon var finfinfinfinfin!

Imorgon blir det jogging för dem!



Trött Wilma

Hej! Planen sprack direkt när jag kom till stallet, Tiziana haltade massor och det visade sig att hon hade tappat en sko, skönt det så att det inte var något annat. Så då skodde pappa på den, snällt. Sen red jag Sniffan en barbacka tur och hon var så himla mjuk och jag fick henne helt loss redan i början idag. Sen red jag Sessan eftersom Emily är sjuk, red rätt så långt och galopperade, travade och skrittade. Hon var riktigt taggad idag och jättefin. Sen sist men inte minst så red jag Tiziana en barbacka tur och hon var också jättefin, nöjd med alla 3. Sen var jag med när pappa skodde Sniffan och hon skötte sig bra. Nu är jag trött och ska sova eftersom jag var ute och sprang 8 kilometer idag, haha skapligt trött...! 

 

Sniffans vecka fram till tävlingen

 
Måndag: Barbacka och jobbad igenom
Tisdag: Ridlektion för Elin då vi ska trimma massor på LA:1 programmet. 
Onsdag: Joggas ut och jobba skänkelvikningar och mycker övergångar. 
Torsdag: Vila! 
Fredag: Trimmas massor inför tävlingen och köra igenom alla rörelser och få henne helt loss!
Lördag: TÄVLING!!!!!!!!



Tizianas vecka fram till tävlingen

Måndag: Ridas ut barbacka och jobba mycket mjukgörande så hon blir helt mjuk och följsam.
Tisdag: Ridhuset och jag rider ensam (utan instruktör) och tränar en hård träning och trimmar igenom programmer 1-2 gånger. 
Onsdag: Ridas ut och joggas i låg form. 
Torsdag: Vila
Fredag: Trimmas mycket, får rida ut om det inte går att rida på fotbollsplanen. Men mycket mjukgörande så jag får loss henne helt och göra mycket galoppfattningar och komma åt henne ordentligt!
Lördag: TÄVLING!!!! 



Tävling SNAAAART!!

Hej på er! Har varit och åkt i yxbacken typ hela dagen så hästarna fick vila idag. Igår red jag dem båda iallafall och dem skötte sig jättebra båda två. Nu är det bara mån, tis, ons, tor, fre och sen på lördag blir det säsongens första tävling för dem båda. Tiziana ska få starta sin första regionala LB och vi går in med inga mål, bara få en bra känsla. Sniffan ska få gå en LB och sen våran första LA som jag är super taggad till, ska bli så himla kul och se vad vi får för poäng. Men kommer att lägga upp veckan väl för att jag ska kunna prestera så bra som möjligt med dem båda på lördag. Hörs!!!



17.05

hejsan!
har gått & blivit sjuk hela helgen så sessis skritta ja igår men idag är jag för dålig för att rida. Behöver lixom bli frisk nuuu... Men iallafall anmält oss till våran första tävling nu som blir debut i LA dressyr! ska bli riktigt kul!
Nu ligger jag och ser på ridsporten på svt 1, PUSS

Sniffans tävlingskalender

Här är en ev tävlingskalender fram till juni med Sniffan. Alltså bara eventuella tävlingar:

Datum                Plats                 Klass
26 januari     katrineholm         LB:1 LA:1
9 februari      linköping             LB:1 LA:1
9 mars           mantorp             LA:1
17 mars         finspång            LA:1
23 mars         väderstad          LB:1 LA:1
7 april            mjölby                LB:1 ev LA:P1
14 april          vikbolandet        LB:1 LA:1
21 april          boxholm             LB:1 LA:1
5 maj             rappestad          LB:1 LA:1
19 maj           nfk                     LB:1 LA:1

Asså åh känner att tävlingssäsongen är så inte tomt med tävlingar men joo typ. Vill egentligen plocka bort väderstad, vikbolandet och boxholm eftersom dem är lokala och jag vill endast tävla regionalt nu.. Och sen vill jag ju debuta LA:P1 sen beroende hur det går i LA:1. Men självklart finns det bara 1 i mjölby och inga efter det men endast före och det känns lite för tidigt och jag vill inte ha så brottom! Meeeen endast dem 2 första tävlingarna är helt klara att jag ska starta. Det andra vet jag inte helt med! 



 

Kallt :(

Helluuuuu! Idag så var det sjukt kallt ute så man nästan inte hade alls lust att rida, hihi men jag gjorde det endå såklart. Oscar red med på Tiziana, gud vad bra han rider henne, vet att jag alltid säger det men jag menar det verkligen. Jag red Sniffan och Magnum sprang med på släp. Vi körde en bra jogging runda för dem, bästa hästarna. Tänkte rabbla upp tävlingskalendern imorgon för er alla! Hörs!!


Hahaha, snyggingarna!

 

Mörkrädd

Hejsan! Idag så fick Sniffan somsagt sin vilo dag, men tog in och myste massor med henne, gosan. Magnum fick också komma in och gosa lite och bli ompysslad. Tiziana blev riden utav bästa bror Oscar och det gick superduper, dem är så himla duktiga och passar perfekt ihop. Jag red Sessan och hon var jättefin men lite rädd för mörkret haha men tryggheten Tiziana räddade henne. Men nu ska jag sova, hörs!!


Saknar min Daimis<33



Yeyeyye



Hej hästarna fick vila idag pga lite saker men jag var iallafalll hos bästisen Frida och pratade och hade det gosigt. Men Emily red Sniffan och det gick bra sa hon iallafall, hihi. Imorgon rider jag iallafall hästarna som vanligt men Sniffan får nog sin vilodag imorgon men jaja hörs imorgon!



Dressyrlektion med Sniffan



Hejsan! Sniffan var hur fin som helst på dressyrträningen. Massa beröm och det var nog bland den bästa lektionen ever. Körde massa olika övningar som verkligen Sniffan behövde och det märks sådan skillnad när allt släpper och hon blir mjuk och följsam. Fick en superbra känsla och jättenöjd!!



Monday

Hejhej och förlåt för lite dålig uppdatering! 

Iallafall så red jag båda hästarna idag och precis likadant också och dem var jättefina kan jag ju börja med att säga. Travade ut båda och gjorde mycket tempoväxlingar och dem var jättejättefina. Imorgon rids Tizi förmodligen av Emilys kompis och Sniffan ska gå dressyrlektion och trimma jättemycket på la:1 som känns busenkelt!

Hejdåååå!

Tizi och Julia, så himla fina!


Träningen igår

Hej! Igår tränade jag dressyr på Sniffan för Matilda Magnusson. Hon var en sjukt bra tränare och passade mig och Sniffan jättebra. I början jobbade vi mycket med att få loss vänster och sen körde jag mycket skänkelvikningar, 10 meters galopp volter, förvänd galopp, galopp från skritt, öppna i galopp och öppna i trav, sen tränade vi massa på att samla henne jättemycket och då vart hon sjukt fin och jag var så nöjd med henne. Vi fick massa beröm verkligen och hon sa jättebra saker till mig!! Världens finaste Gräns Tiffany ❤


//wilma


Kick offf

Hejsan!

Sniffan fick sig en lång skritt och trav runda. Hon var jättespänd eftersom det var mörkt och så blåste det lite också. Men efter ett bra tag så spände hon av lite iallafall. 

Tiziana fick sig också en skritt och trav runda och hon var superfin och inte alls spänd eller något sånt. Stor förändring på henne. Hon har gått nu hela veckan så tror nog hon får vila både lördag och söndag. 

Imorgon åker jag med Sniffan och Emily med Sessan iväg på kick off på skogslotten. Vi ska ha en dressyrträning på hästarna på kvällen någon gång men vi ska sova där till söndag men hästarna åker hem!

Höööörs!

Bebus<3

I will give you all my heart

 
Hejsan! 

Idag snöade det massor så hästarna fick en travrunda barbacka och dem skötte sig så himla bra. Oscar red med på Magnum när jag red Tiziana och dem skötte sig somsagt jättebra. Men vi höres, hejdååå!



Together

Hejsan! Idag red jag ut på båda hästarna i regn och jag och hästarna blev helt dygn blöta 5 minuter efter vi hade vart ute i regnet, usch.. Men Tiziana skrittades mest och Sniffan travades mycket. Imorgon blir det tvärt om för dem tror jag ifall det inte är bra väder. Hööööööörs!!

Bästa Jullan & Tiziana! 


Idag och igår!

Tiziana igår: 
Red ut i mer än 1 timme och travade väldigt mycket, hon var superfin!
Tiziana idag:
Red ca 45 minuter och travade mycket i en volt och hon var fin när hon tillslut släppte!


Sniffan igår:
Skrittade ut ca 45 minuter och jobbade formen lite och även lät henne gå länge på långa tyglar. 
Sniffan idag:
Red på gräsfältet på en volt och hon var superfin när hon väl släppte och det tog lite längre tid idag än var det brukar. Men superfin iallafall, sen körde vi mycket ryggning och skänkelvikning, det sitter perfa nu!




finafinaste perfekta du

 
 
Ikväll sticker sess & jag till ridhuset för att träna LA programet i dressyr. PUSS
 

Sorry

Förlåt för kass uppdatering, just nu rider jag Sniffan och därefter Tiziana. Uppdaterar ikväll om passen som jag red igår och idag. Hejs!! // wilma


Maskeradhoppning på Sniffan

Framridning till ld (70cm)
Väldigt pigg, fick en liten panikattack då hon studdsar och vill bara fly men vet inte vart. Var väldigt kaos och massa ponnys krocka och jag var inte långt ifrån det heller. Massa fladdriga maskerad dräkter (men det förstår jag såklart) Men en väldigt bra miljöträning för Sniffan för det är ju alltid eller iallafall nästan lugnt på dressyrtävlingar. Hoppade oxer och räcket ca 2-3 gånger och hon var jättefin. 

Inne på banan ld (70cm)
1an till 2an var en linje och hon bara gasa på som sjutton till 2an som var en oxer och jag han inte bli alls klar med min anridning men vi kom över det iallafall. 3an gick supero. 4an till 5an var en linje och hon stannade på 4an och stegrade lite för hon vart lite stressad. Klappade om henne och lugnade henne och kom på det igen, hoppade det jättefint men sprang på som sjutton till 5an och det var lite klokt att stanna på det som hon gjorde för risken fanns att vi skulle ha kraschat annars, samma sak där, klappade och kom på det igen. Sen hoppade hon 5an, 6an och 7an utan problem. Så alltså 8 fel men nöjd ändå över att hon försökte så mycket!

Framridning till lc (80cm)
Hon var lite envis och konstig på framridningen, kände inte igen henne så mycket där i hennes beteende. Men efter ett bra tag så fick jag 2 fina språng på räcke och oxer. 

Inne på banan lc (80cm)
Här var hon mycket piggare men jag var lite mera bestämd på henne. Hoppade grunden felfritt som var 1-7. Svängde snävt upp till 8an och hon hoppade så himla fint, hon var riktigt taggad och ville bara springa fortare och så blev det också, haha. Sen blev det lite snävt eller väldigt snävt till 8an så hon petade det men ingenting att lägga energi på eftersom det bara va ett skit pet. Sen hoppade hon 9an, 10an, 11an och 12an utan några problem alls. Dock gick det jääääädra snabbt hahah, men det kändes sjukt bra verkligen. Så alltså 0+4 fel här, AZUM!!

Samanfattning
Sniffan var verkligen mogen i sättet idag, hon var fokuserad och försökte sitt bästa. Den andra klassen gick allrabäst både i resultat och känsla. Hon flög över det som ingenting och nu vet jag att det inte är några som helst problem att åka ut på lokala ld och lc. Världens finaste Gräns Tiffany, och såklart får man ju absolut inte glömma att hon är en dressyrponny och är såhär duktig! Love you Sniffan<3
 



--

HEEJ!
har varit lite seg här ja jag vet.. Men nudå, i förrgår gick jag upp ÅTTA & red finaste Sessan! Red ut & red så mycket dressyr jag bara kunde, vilket är lite svårt när det är halt & så! Men hon var fin! Sen igår red jag ut & träna galoppen där det inte hade riktigt smält snön så det gick jättenbra! 
Nästa helg är det kick off för tävlingsryttarna & jag ska vara med som "dressyr" ekipage! ska bli as bra, hörs PUSS

5 januari

Hejsan! Idag så red jag och Julia ut och skrittade, travade och galopperade lite. Hon red Tiziana och jag red Sniffan, Julia och Tizi var jätteduktiga och fina. Sniffan var också duktig och imorgon ska vi på en skojjtävling och hoppa 70 och 80, tar det som typ en tränings runda bara. Hörssss!



Brorsaaaan

Hej på er! Idag fick Sniffan sin vilodag och Tiziana blev riden barbacka utav min bror. Han rider henne toppen bra och det är så roligt att se. Dem travade och skrittade och gjorde massa fina halter, superduktigt!

Bilder kommer, lovar!



Tiffany och Tiziana i ridhuset

God kväll! Åkte till ridhuset med hästarna och jag tar och utvärderar passen en i taget. 
 
Tiffany
 
 
Hon var så himla fin idag, jätteduktig och allt kändes så enkelt och precis så ska det alltid kännas. Red igenom LA:1 programmet och det kändes jättebra. Måste trimma lite till på skänkelvikningarna men annars sitter allt jättebra. Känns som om hon vet exakt vad hon ska göra och när, hon är så otroligt taggad och vill göra allt rätt hela tiden. Kändes super och fick en jättejättebra känsla!

Tiziana

Pappa longerade henne när jag red Sniffan så Tiziana var väl uppvärmd när jag började rida. Hon var lite tjaffsig i början men sen jättefin. Blir lite svårt att först rida Sniffan och sen Tiziana eftersom dem är på 2 helt olika nivåer, men jaja det går.  Red igenom LB:1 med henne 2 gånger och hon var lite "stoig" i galoppen men tillslut släppte hon och blev riktigt fin verkligen. Känns skönt att få rida igenom henne ordentligt! 
 
Daim och jag på framridningen i kummla, fina fina Daimisen!

Emily här

Hejsan! Idag så får Sessan vila men ikväll ska jag ta in henne och natta henne och mysa lite med henne osv. Men imorgon ska hon ridas så då uppdaterar jag då. Hööööörs!

Finaste Sessan!

Ridhus!

Godmorgon! Jag och Frida har varit och tagit ut hästarna typ nyss. Idag så ska jag förhoppningsvis åka till ridhuset och ta med både Tiziana och Sniffan så jag kan rida igenom dem ordentligt. Endast dressyr så jag får känna ordentligt på Sniffan innan "skojjtävlingen" på söndag. Och Tiziana behövs också bara ridas igenom ordentligt. Vi hörs senare, hejs!

Första gången jag hoppade på Sniffan, hon var totalt galen men hoppade så himla bra!

 

Live to high

Hejsan! Idag så red vi ut Sessan, Sniffan och Tiziana. Magnum fick vila idag, lille plutten. Men dem andra flickorna skötte sig prima och var jätteduktiga. Vi körde skritt, trav och galopp. Hörs senare!

 


Fråga om Tiziana



Tiziana ska säljas pga jag känner mig rätt färdig på henne. Jag känner att jag inte kan utveckla henne mycket mera, men jag tror att med en annan ryttare skulle hon kunna gå minst dubbelt så långt. Jag säger inte att vi inte passar, jag säger bara att jag iallafall tror hon kan gå längre, fast med en annan ryttare. Tiziana har en sådan stor plats i mitt hjärta, och det skulle kännas hemskt att sälja henne, men jag har tid kvar på henne och absolut ingen brådska. Tiziana är en mycket utvecklingsbar ponny, med en superbra kapacitet!




Idag och igår

Hej på er! Igår reds båda hästarna men eftersom det blev massor med utvärderingar och mål så skippade jag att blogga om det. Idag red jag Sniffan lite joggning bara och hon var superfin och Sessan reds också med. Igår så drog Tiziana pulka och Sniffan skrittades ut i 1 timme. 

Vi har gjort en ny design eftersom det var typ 1 år sedan sist, haha. Höres!



Gullisarna!


RSS 2.0