Lite tragiskt

Hej! Var ett litet tag sedan, men den 28 maj sa vi hejdå till våran finaste bästavän Atlaz. Våran finaste vovve somnade in och är nu en ängel i himmelen. Lite tragiskt att den 28 maj alltid ska vara dem värsta dagen, liksom året innan den dagen åkte min Daimis.

Men i tisdags kväll tränade jag Sniffan i alla fall och det gick så himla bra. Vi körde öppnor, slutor och enkla byten och det gick perfa verkligen. Sååååååå nöjd, ikväll ska hon nog få ridas ut och busa lite!



1 år utan Daim

När jag kollar igenom alla reslutat jag och Daim presterade så blir jag helt rörd, varje gång. Vi kom hem med rosett efter 9/10 tävlingar och var också dubbelnolla 9/10 gånger. Fyfasen vad jag saknar våran tid, den bästa tiden jag någonsin kommer att ha med någon ponny. Jag älskar dig mer än allt!

Daimisen

 
 


Vid denna tid förra året satt jag och grät och grät och tårarna bara forsade ner från mina kinder. Det var dagen innan Daim skulle åka. Jag kollade igenom alla bilder, filmer och alla rosetter. Jag minns den dagen så väl och allt kändes så himla tungt, det var bland den värsta dagen i mitt liv. Någon skulle ta ifrån mig min älskade Daim, som jag hade haft i 3,5 år och han hade varit helt som min. Gud asså, sitter och gråter nu också, kan inte sluta tänka på våran underbara tid tillsammans. Det sista jag ville var att den skulle ta slut. 

Min älskade Daim, jag saknar dig och våran tid så himla mycket♥

Bättre uppdatering

Hej! Inte uppdaterat ordentligt här men jaja. Tänkte skriva lite uppdatering i alla fall.
 
Träningen idag gick jättebra med Sniffan. Hon har varit lite tjaffsig så vi anpassade oss efter hur hon vart dem senaste 3 dagarna och gjorde ett sjukt bra pass och jag fick en jättebra känsla och Sniff var så nöjd efteråt och verkligen igenom jobbad.
 
Tiziana ska verkligen igång nu och trimmas dressyr. Men igår kändes hon lite konstig när hon var i boxen så jag tog bara en promenad med henne, dagen innan det vilade hon och idag fick hon också vila för vill att hon ska vara 100% bra när jag ska rida henne så det inte blir något stort av något litet. Men imorgon ska hon få ett chill pass på fältet.

Tävlingarna är ju lugnare än lugnast nu, nästa tävling är 24 juli (!!!!!!) Blir galen och skulle inte tacka nej att flytta till sthlm och tävla där istället, det är så sjukt mycket tävlingar där, jämfört med här i hålan, blir så trött på det. Men jaja, ska somsagt trimma lite la:p1 nästa träning, ska bli kul.

Ska fixa in bilderna sedan Örebro imorgon, lovar!!

Ha det bra så hörs vi!!


 

Grattis Emily 17 år


Kasst

Hej! Påväg hem nu efter en kass runda. Alldeles för spänd ponny och längesen vi hade en sån här dålig runda. En utanför placering men det har inte så stor betydelse när det enda inte kändes bra. Jaja, hem och träna vidare.. //wilma


Svar på kommentar

Hur går det med försäljningen på tiziana?
Svar: Det är inte det lättaste att sälja hästar och hitta seriösa spekulanter.
Men vi har ingen brådska alls med försäljningen och jag har tid med henne!

 

Wihu

 

Hejsan! Förlåt för jag inte bloggat här men inte så mycket har hänt. Både Sniffan och Tiziana sköter sig bra och tävlingsbilderna från förra tävlingen ska jag ladda upp så fort som möjligt. Men i helgen kör vi endast en LA och sen ett tävlingsuppehåll och då ska LA:P1 programmet trimmas och senare ska vi göra en debut!

Hejs!

Här får ni 2 bilder från förra helgen i alla fall.

-My everything!

-Wilmaaaaaaaa jag vill inte ha någon pösss. Haha, my darling<3


LA debut

 
hej!
har glö,mt att skriva om hur det gick på debuten i LA och även hur majpokalen gick för mig och Sess. Första dagen körde jag bara LB och då rev vi tyvärr första hindret rejält men annars var hon fin så alltså 4 fel i grunden. Fredagen börja jag med en LB oh då rev hon 3de hindret men sen ramla jag av på 5an? haha asså kände bara fan men det var mitt fel, ja trodde hon skulle gå stort men hon ville ta in ett galoppsprång till innan så då hoppa både ja och hästen över men inte samtidigt. 
Jag valde ändå att starta LAn eftersom vi inte hade några  problem med själva höjden eller så. Självklart var jag nervös visst dety var ju ändå 110 men hon var så sjukt fin och lyssnade på mig hela vägen. HON NOLLA GRUNDEN! doch ramla ja av i omhoppningen haha men aa det får ja nog ta på mig lite det med men hur nöjd som helst och det räckte till en 13de placering av 64 (!!) startande. Ae så sjukt nöjd med min debut så nu är det inga problem att köra vidare. ha en bra kväll puss
 

Bilder från förra helgen



 

Vinst i LA!!!!!!!!!!

Finaste Sniffan levererade verkligen i andra klassen, våran första vinst tillsammans i LA:1. Är jättejättenöjd och hon var mycket finare i denna klassen trots inte så mycket bättre poäng, 63,484% och det är faktiskt det bästa vi presterat i LA:1. Min finaste Sniffan, vi har verkligen torkat alla tårar och tagit oss upp till toppen igen!!

Massa bilder kommer senare!!



 

Första klassen avklarad

Framridningen gick jättebra och hon var lugn och fin. Sen inne på banan spände hon till sig lite väl mycket och var rädd för alla dörrar som var i ridhuset och det var typ 5 stycken på varje långsida.. Men bara hon hade mjuknat lite hade poängen vart mycket bättre men tror hon blir mindre spänd i nästa klass. Vi fick 63,4% så helt okej men bättre kan vi. Nu taggar vi inför la:1!! //wilma


Från tävlingen


Bilder från Majpokalen


Tiziana 7 maj

Red ett dressyrpass med lite bommar också och det skötte hon finfint. Hon har blivit så mycket mer koncentrerad på alla uppgifter jag ger henne och det är så mycket roligare att rida henne då, bästabästa. 


Favvo bilden!
 

Sniffan dressyrlektion

Min ponny Sniffan var grym på träningen idag. Riktigt bra övningar och mycket beröm så höjs mitt självförtroende varje gång. 4 träningar endast för Sophie och det känns som hon "kännt" oss jättelänge. Sniffan skötte sig prima hela lektionen och är jättejätte nöjd. I helgen blir det tävling igen, wihuuu! 



Svar på kommentar

hur kom det sig att du började tävla dressyr wilma? :) för du tävlade väl hoppning förut? tröttnade du eller varför slutade du med hoppning?

Svar: Om jag ska göra en lång historia kort så kan jag säga att jag verkligen avskydde dressyr när jag red Daim tills vi började tävla fälttävlan och dressyren hade så stor betydelse där. Sen när jag väl började träna dressyr på Daim så blev det kul för jag märkte hur mycket bättre vi vart i hoppningen också. Sen började vi tävla dressyr och vann till och med en regional LB. 

Sen sökte jag en låne ponny efter Daim och blev tillfrågad om Sniffan. Hon är verkligen en stjärna i dressyr men inte så himla lätt som alla tror, men jag tror aldrig någonsin jag kommer få chansen att låna en sådan fin dressyrponny så jag tänker absolut inte slänga bort den chansen.

Jag kan även säga att jag tröttnade på hoppning ett bra tag efter Daims och mina starter, just nu vet jag inte helt hur framtiden ser ut, kanske börjar hopptävla igen om rätt häst dyker upp. Sniffan är kan hoppa 70 & 80cm utan problem men just nu tycker jag dressyr är så sjukt kul på henne och det ger så mycket mer. 

Alla som bara "hoppning är så cooolt för man flyger över 120 hinder" "dressyr är så töntigt" Tro mig, ni kommer ändra eran åsikt så fort ni får chansen att rida en riktigt duktig dressyrhäst, för det gjorde verkligen jag!



Bilder från tävlingen fotograf Claire


Tizi finis

Tiziana var jättejättefin på dressyrpasset båda igår och idag. Nu ska vi äntligen komma igång igen och snart köra någon dressyrtävling när vi är i topptrimm. Jag har ett hemligt mål som prioriteras allra mest med henne så nu är det bara att nöta och nöta varje dag, med självklart lite skojj emellanåt. Ska se till att hon får ett hopp pass med Oscar denna vecka också, och imorgon lägger jag in lite bommar i dressyrpasset så det blir något nytt!! Sniffan fick en mysritt i skogen idag och bara mysa runt lite, gosan!!


Tävling i Rappestad

Lc:1: Jättefin på framridningen, dock blåste det helt sjukt mycket. Inne på banan var hon jättefin, fick ett litet "spratt" när jag skulle göra halt en gång pga att flaggstängerna smattra till och Sniffan vart rädd men blev ingen större sak utav det. Sen kollade jag resultatet och det blev 69% och en andraplats. Vart sjuuukt glad, nästan lite för glad haha. Världens finaste ponny!!

Lb:1: Hade prisutdelning 2 min innan start så lite uppspelt vart hon. Men hon var jättefin verkligen och jag hade en annan dommare denna ritt. Men jag fick 63 vääärda procent och precis utanför placering haha. MEN egentligen har det ingen betydelse, vi börjar komma upp ur svackan och det känns så bra. Världens bästa Tiffany!!

Bild och film kommer


Världens bästa Sniffan-bloggar senare


Trimmning

Hej! Idag så trimmade jag Sniffan inför tävlingen imorgon och hon var väldigt fin. Hoppas verkligen att det går bra imorgon eller iallafall att vi får en bra känsla. Känns verkligen som vi har blivit så mycket starkare nu och känns som om vi verkligen kan leverera nu så det är bara upp till bevis imorgon. Hoppas både jag och Sniffan kan hålla våra nerver i styr!


 

Sniffis

Sniffan fick sig ett ordentligt dressyrpass idag som det var planerat. Hon var sjuuuuuuukt fin i slutet verkligen då jag red igenom båda programmen inför tävlingen på söndag. Imorgon blir det ett likadant pass fast väldigt kortfattat så istället för att rida 3 varv i förvänd galopp blir det kanske 1 varv, ah ni fattar. Hejsssss!




gårdagens lektion

BÄSTTTTA
Hej!
Hoppträningen igår på Sessan gick så himla bra! Hon var så lydig och så fin! På torsdag startar vi majpokalen och taggar som bara den! wiiiie. Vi hörs mera puss

Primaaaaaaa

Helluuuuuu! Jag tillsammans med min tränare har gjort upp hur hon ska gå nu fram till tävlingen på söndag. Så idag blev det ett "må bra pass" då hon endast mjukas i en lägre form, lite svårt att förklara men jaja ni förstår någelunda. Gick iallafall sjukt bra och efter 15 minuter kände jag mig heeeelt klar men forsatte i 15 minuter till, finaste Sniff!! Oscar är ute och rider Tiziana just nu och tror hon sköter sig prima!



RSS 2.0